donderdag 12 december 2013

Recepten Donderdag #1: Zelf Oreo's maken

Ik ben gek op Oreo's, ze zijn zo heerlij omnomnom.
Maar heb je wel een geprobeerd om ze zelf te maken?
Ik in ieder geval niet, maar sinds ik dit recept vond kan ik niet wachten om ze zelf eens te maken!


Voor 40 koekjes:
  • 140 gram bloem
  • 110 gram ongezoet cacaopoeder
  • 1 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 200 gram suiker
  • 1 groot biologisch geteeld ei
  • 120 gram boter, op kamertemperatuur 

  1. Oven voorverwarmen op 190 graden Celsius.
  2. Meng in een middelgrote kom de bloem met de cacao, het bakpoeder, de suiker en het zout.
  3. Klop er de boter en het ei onder en blijf kloppen tot je een samenhangend deeg krijgt.
  4. Lepel een opgehoopte theelepel koekjesdeeg en plaats op een met bakpapier bekleedde bakplaat, 5 cm uit elkaar.
  5. Maak je handen nat en duw het deeg lichtjes plat. (je kan het deeg ook in de ijskast laten afkoelen, dan uitrollen en snijden met een koekjessteker, maar direct met de hand werken gaat sneller).
  6. Bak deze chocoladekoekjes gedurende 9 minuten op 190 C, en zet dan op een rooster om af te koelen.
Voor de Vulling:

  • 60 gram boter, op kamertemperatuur
    60 gram reuzel of kokosolie (kokosvet).
  • 250 gram poedersuiker
  • 2 theelepels vanille-extract

  1. Doe de boter en de reuzel of kokosolie in een kom en klop er op lage snelheid de suiker en de vanille onder.
  2. Zet dan de snelheid hoger en klop voor 2 tot 3 minuten tot de vulling licht en luchtig is.
  3. Spuit met een spuitzak (of met een plastiek zak waar je de hoe van hebt afgeknipt) een dot van iets meer dan 1 cm op een koekje.
  4. Leg een ander koekje van dezelfde grootte bovenop de vulling en druk het bovenste koekje lichtjes in een draaiende beweging aan tot de vulling gelijkmatig de rand van de koekjes bereikt.
  5. Herhaal dit proces totdat alle koekjes gevuld zijn.

Bron: www.onskookboek.be/koekjes/oreo-koekjes.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten